SZO: Smrtnost od korone smanjena za 20 odsto

Tanjug
SZO: Smrtnost od korone smanjena za 20 odsto

ŽENEVA - Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), globalna smrtnost od kovida-19 je u periodu od 15. do 21. februara smanjena za 20 odsto u odnosu na prethodni jednosedmični prosek.

- Tendencija pada smrtnosti traje već šest sedmica za redom - navodi se u redovnom nedjeljenom izveštaju SZO, prenosi TAS S.

Pad učestalosti zaražavanja virusom korona naročito je primjetan u zemljama sjeverne i južne Amerike (19 odsto), zapadnog Pacifika (devet odsto) i u Evropi (sedam odsto), a pad smrtnosti registrovan je u Africi (20 odsto) i u jugoistočnoj Aziji (šest odsto).

U sjevernoj i južnoj Americi u posljednjih sedam dana registrovano je oko 1,06 miliona novozaraženih i više od 34 hiljade preminulih, a u Evropi više od 939 hiljada novih slučajeva zaražavanja i više od 24 hiljade preminulih.

Broj novoinficiranih porastao je u posljednjih nedjelju dana u SAD i iznosi više 480 hiljada, a na drugom mjestu je Brazil sa više od 316 hiljada novozaraženih.

U proteklih nedjelju dana u Francuskoj je evidentirana 131 hiljada novih slučajeva, u Rusiji više od 92 hiljade, u Indiji više od 86 hiljada, a u Velikoj Britaniji više od 78 hiljada, Češkoj oko 65 hiljada i u Iranu oko 55 hiljada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana