Srbin ubijen u Johanesburgu

Srna
Srbin ubijen u Johanesburgu

Johanesburg - Muškarac, za kojeg se vjeruje da je Srbin, ubijen je danas u napadu u naselju Brajston u južnoafričkom gradu Johanesburgu, izjavili su očevici.

Prema riječima očevidaca, ubijenom su prišla dvojica maskiranih muškaraca kada je izlazio iz vozila i pucali na njega automatskim puškama “R4”. Portal “Njuz 24” javio je da je muškarac preminuo na licu mjesta.

Jedna žena rekla je da je čula pucnje u 11.30 časova i da je pripadnik bezbjednosnih snaga njoj i još nekoliko osoba rekao da je muškarac upucan na vrhu stambenog kompleksa “Hajberi”.

Ona je rekla da je ubijeni već bio mrtav kada su do njega došli i da je automobil imao ojačanu zaštitu jer je lice i ranije bilo meta napada oružjem.

“Izašao je iz auta i mislim da je pokušao da pobjegne kada je pogođen u glavu”, istakla je ona.

Pripadnik obezbjeđenja u kompleksu izjavio je da je vidio dvojicu maskiranih napadača kako u stambeni kompleks ulaze automobilom “Be-Em-Ve”, prije nego što su pucali na ubijenog.

Portparol policije kapetan Mavela Masondo potvrdio je da je započeta potraga za dvojicom osumnjičenih i da je otvorena istraga o ubistvu.

Lokalni mediji javili su da su napadači na obližnjem polju spalili automobil koji su koristili prilikom napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana