Sjeverna Koreja neće pregovarati sa Amerikom

Srna
Sjeverna Koreja neće pregovarati sa Amerikom

Brisel - Sjeverna Koreja nikada neće pregovarati o odustajanju od nuklearnog oružja, ako SAD ne promijeni svoju "neprijateljsku" politiku, izjavio je zamjenik sjevernokorejskog ambasadora u UN Kim In Riong.

On je na sjednici skupštine Komisije za razoružavanje UN rekao da je situacija na Korejskom poluostrvu dostigla veoma kritičnu tačku i da nuklearni rat može izbiti svakog trenutka.

Kim In Riong rekao je da, ukoliko neprijateljska politika ne bude potpuno iskorijenjena, njegova zemlja neće odustati od svog nuklearnog programa.

Predsjednik SAD Donald Tramp upustio se u rat riječima sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom, sa kojim je razmijenio lične uvrede i kome je zaprijetio da će potpuno uništiti Sjevernu Koreju.

Državni sekretar SAD Reks Tilerson juče je izjavio da Tramp želi da izbjegne rat, iako je američki predsjednik na svom "Tviter" nalogu prokomentarisao da Tilerson "traći vrijeme diplomatijom".

Nakon niza balističkih testova, Kim je izjavio da je njegova zemlja "prošla posljednju kapiju" ka tome da postane nuklearna sila, sa sredstvima koja joj omogućavaju da izvrši nuklearni napad, prenosi AFP.

"Cijelo kopno SAD je u našem dometu i ukoliko se SAD usude da izvrše invaziju na našu svetu teritoriju, makar jedan inč, neće pobjeći od žestoke kazne u bilo kom dijelu svijeta", upozorio je sjevernokorejski diplomata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana