Satelitski snimci pokazuju štetu u iranskoj bazi nakon napada Izraela

Tanjug
Satelitski snimci pokazuju štetu u iranskoj bazi nakon napada Izraela

TEHERAN - Iranski opozicioni medij ''Iran International'' objavio je fotografije iranske vojne baze u Isfahanu prije i poslije napada izvedenog u petak na tu bazu, a satelitski snimci ukazuju da je pogođen centralni dio sistema PVO, prenosi Tajms of Izrael.

Dva iranska zvaničnika izjavila su da je u napadu pogođen sistem PVO ruske proizvodnje i istakla da Iran nije otkrio upade dronova, raketa ili aviona u vazdušni prostor zemlje.

BBC Verfy analizirao je dvije fotografije koje takođe pokazuju da je oštećen dio sistema protivvazdušne odbrane na aerodromu u Isfahanu.

Satelitska slika napravljena nakon napada pokazala je oštećenje i krhotine oko jedne komponente, vjerovatno radara, kome je pozicija malo pomierena, tvrdi BBC.

Međunarodna agencija UN za atomsku energiju saopštila je da “nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama”, ali za sada nema dostupnih snimaka iz nuklearnih postrojenja u Isfahanu.

U petak je izveden napad na vojni aerodrom u blizini grada Isfahana u centralnom Iranu, a iranski mediji javili su da su iznad Isfahana oborena tri drona.

Neimenovani američki zvaničnici rekli su američkim medijima da je Izrael izveo napad u Iranu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana