SAD: Još bijesni šumski požar

Tanjug
SAD: Još bijesni šumski požar

Sijetl - Šumski požar, koji već šesti dan bijesni istočno od Kaskadskih planina u američkoj saveznoj državi Vašington, dosad je uništio oko 100 stambenih objekata.

Više stotina građana je raseljeno, a više hiljada ostalo bez električne energije, saopštile su danas lokalne vlasti.

Više odvojenih požara spojilo se prije nekoliko dana u jedan veliki, koji je od ponedjeljka na sjeveru i u centralnom dijelu države Vašington spalio čak 870 kvadratnih kilometara suve zemlje, prenio je Rojters.

Zasad nema teže povređenih, ali prema riječima upravnika za hitne situacije okruga Okanogan Majka Vordena, vlasti tragaju za "nekoliko ljudi" iz gradića Pateros, oko 200 kilometara sjeveroistočno od Sijetla, koji nisu bili u kontaktu sa porodicom niti prijateljima od kad je izbio požar.

Vorden je rekao da vlasti tek treba da prečešljaju dijelove grada uništene u požaru, ali se nada da će se ispostaviti da su ljudi za kojima se traga na sigurnom.

"Možda jednostavno ne mogu da dođu do telefona", rekao je Vorden za Rojters, dodavši da su na tom području telefonske komunikacije u prekidu, a struje nema u čitavoj dolini Metou, gdje živi oko 10.000 ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana