SAD i Rusija pomagaće se tokom krize

Srna
SAD i Rusija pomagaće se tokom krize

VAŠINGTON - SAD i Rusija će nastaviti jedni drugima da pomažu u vremenima krize, saopštila je portparol Stejt departmenta Morgan Ortagus.

Ona je u saopštenju podsjetila da su Rusija i SAD jedni drugima pomagali tokom kriza u prošlosti i da će, bez sumnje, to biti slučaj ponovo u budućnosti.

- Ovo je vrijeme za zajednički rad kako bi se pobijedio zajednički neprijatelj koji predstavlja prijetnju po živote svih nas- navodi se u saopštenju Ortagusove.

Ortagusova je naglasila da su SAD privržene globalnoj borbi protiv oboljenja Kovid-19, uz podsjećanje da su se države Grupe 20 (G20) prošle sedmice saglasile da zajedno rade i da Vašington sarađuje sa tim zemljama, kao i sa drugima, kako bi omogućili da oni kojima je to potrebno dobiju ključna sredstva.

Prema riječima portparola Stejt departmenta, SAD su nakon telefonskog razgovora američkog predsjednika Donalda Trampa i ruskog predsjednika Vladimira Putina pristale da kupe potrebna medicinska sredstva od Rusije.

Ona je dodala da su SAD pristale da od Rusije kupe sredstva kao što su ventilatori i oprema za ličnu zaštitu, te da je ova oprema juče isporučena Federalnoj agenciji za upravljanje krizama (FEMA) u Njujorku.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama, u SAD je potvrđeno 213.000 slučajeva zaraženosti virusom korona, a preminulo je više od 4.700 ljudi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana