Rusija: Isporuke “Sputnjika ve” drugim državama kada se namiri rusko tržište

Srna
Rusija: Isporuke “Sputnjika ve” drugim državama kada se namiri rusko tržište

MOSKVA - Vakcinacija stanovnika Rusije je prioritet vlasti i nemoguće je odmah zadovoljiti apsolutno svu potražnju u inostranstvu za vakcinom protiv virusa korona “sputnjik ve”, ali će vremenom sve obaveze biti ispunjene, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

 “S obzirom da je apsolutni prioritet unutrašnja potrošnja i zadovoljavanje potreba Rusije - vakcinacija ruskog stanovništva, upravo se na njega usredsređuju proizvođači i naši resori”, rekao je Peskov komentarišući pisanje argentinskih medija o navodnoj nestašici druge komponente ruske vakcine u zemlji.

Peskov je istakao da u Rusiji neće doći do deficita vakcina protiv kovida 19.

On kaže da se proizvodi dovoljno vakcina protiv virusa korona u Rusiji, a da će mogući nedostatak u ruskim regionima biti dopunjen narednih dana, prenosi “Sputnjik”.

Prema procjeni Peskova, potencijalni nedostatak vakcina u regionima može da bude povezan sa privremenim logističkim poteškoćama i povećanjem potražnje za vakcinama.

Govoreći o pitanju uvođenja lokdauna zbog pogoršanja situacije sa virusom korona u Rusiji, Peskov je rekao da se tako nešto ne razmatra na Federalnom nivou i da Kremlj nema informacije bilo koji od regiona razmatra zatvaranje.

 

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana