Rusi tvrde da teroristi prave video igrice sa napadima

GS
Rusi tvrde da teroristi prave video igrice sa napadima

Teroristi stvaraju kompjuterske igrice koje sadrže situacije slične terorističkim napadima u okviru prakse vršenja uticaja, izjavio je šef ruske Federalne službe bezbjednosti (FSB) Aleksandar Bortnikov.

On je tokom Devete konferencije o međunarodnoj bezbjednosti u Moskvi rekao da su mladi posebno podložni uticaju terorista, uključujući one kroz psihološka ubjeđivanja putem društvenih medija i ćaskanja u popularnim kompjuterskim igricama za više igrača na internetu.

– Štaviše, islamisti su već dostigli nivo stvaranja svojih verzija takvih igrica koje im omogućuju da utiču na um potencijalnih pristalica terorizma i ekstremizma, ne samo verbalnom komunikacijom već i uključivanjem korisnika u terorističke napade u igricama – objasnio je Bortnikov.

Međunarodni godišnji forum u Moskvi okuplja zvaničnike državne odbrane radi razgovora o hitnim pitanjima i tendencijama na međunarodnom vojnom planu.

Forum je počeo juče i očekuje se da traje i sutra tokom dana, piše "Sputnjik".

Učesnicima Foruma danas su se obratili predsjednik Rusije Vladimir Putin i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, prenosi Srpskainfo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana