Rusi sami preve mistrale

Agencije
Rusi sami preve mistrale

Moskva - Ruska brodogradnja biće sposobna da proizvodi nove nosače aviona poslije modernizacije brodogradilišta koja treba da bude završena 2019. godine.

To je izjavio predsjednik Ujedinjene brodograditeljske korporacije Aleksej Rahmanov, koji je ranije saopštio da Korporacija razmatra mogućnost izgradnje naprednog nosača aviona na "Sjevernom brodogradilištu".

"Ako govorimo o tehnološkim mogućnostima, poslije završetka modernizacije, najvjerovatnije početkom 2019, imaćemo sve što je potrebno za proizvodnju broda velikih razmjera, bilo da je riječ o civilnom ili vojnom plovilu, uključujući i nosač aviona", rekao je on, pišu Večernje novosti.

Rahmanov je takođe naveo da Korporacija ima sve neophodne preduslove da počne proizvodnju brodova-nosača helikoptera. Toj klasi pripadaju i brodovi „mistral" koje Francuska nije isporučila Rusiji.

U borbenom sastavu ruske vojne mornarice u ovom trenutku se nalazi jedna krstarica-nosač aviona „Admiral Kuznjecov".

Dva ratna broda tipa "mistral" koje je Francuska trebalo da isporuči Rusiji, dobiće Egipat. Ugovor između Rusije i Francuske je poništen zbog umiješanosti Rusije u ukrajinsku krizu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana