Reagovala policija: Potukli se ruski vojnici i "vagnerovci" (VIDEO)

GS
Foto: Printscreen

ČELjABINSK - Ruske vlasti pokrenule su krivičnu istragu masovne ulične tuče i pucnjave u gradu Čeljabinsku tokom vikenda u kojoj su navodno učestvovali ruski ratni veterani iz Ukrajine.

Na snimku tuče koju su objavili lokalni mediji vidi se kako grupa muškaraca tupim predmetom tuče muškarca koji je ležao licem prema zemlji. Neki od muškaraca nosili su maske.

Nekoliko trenutaka kasnije, grupa muškaraca obučena u crno stigla je u dva automobila i počela pucati na prvu skupinu muškaraca, koji su potom pobjegli s tog područja

Zvaničnici su rekli da su svi oni koji su učestvovali u sukobu uhapšeni nakon što je tuča izbila u subotu poslijepodne. Nije poznato koliko je ljudi privedeno. Nezvanični izvori tvrde da su uhapšena tri muškarca, uključujući jednog maloljetnika.

"Oni koji su bili uključeni u sukob otvorili su vatru na svoje protivnike na temelju ličnog neprijateljstva", saopštilo je tijelo za provođenje zakona ne navodeći uzrok spora.

Neki izvještaji sugerišu da je ulična tuča možda izbila zbog "ljubavnog" trougla, odnosa između žene, vojnika i veterana Vagnerove grupe plaćenika.

Međutim, prema izvještaju jednog lokalnog medija, tuča je izbila nakon što je borca Vagnera i njegovu djevojku navodno napala nepoznata grupa muškaraca. Nije bilo odmah moguće provjeriti izvještaj u kojem se tvrdilo da su svi uhapšeni članovi Vagnera, prenosi Indeks.

Russia: Wagner mercenaries got into a mass brawl with local bandits in Chelyabinsk and were winning. Then bandit reinforcements arrived and shot up the mercenaries.
These Wagnerites have now called up their Wagner brethren to come down on the city and destroy the bandits. pic.twitter.com/UAbYM9kSQO

— Igor Sushko (@igorsushko) May 26, 2024

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana