Putin stigao u Abu Dabi

Tanjug
Putin stigao u Abu Dabi

ABU DABI - Ruski predsjednik Vladimir Putin doputovao je danas u Abu Dabi, prestonicu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), gdje će razgovarati sa predsednikom Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom, javlja agencija RIA Novosti.

Planirano je da Putin i Al Nahjan razgovaraju o stanju i perspektivama daljeg razvoja saradnje dvije zemlje, a na dnevnom redu će biti i aktuelna međunarodna pitanja sa akcentom na stanje stvari u regionu Bliskog istoka. Ovo će biti drugi sastanak lidera ove godine, a prethodni je održan u junu, na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, gdje su UAE bili predstavljeni u počasnom statusu "zemlje gosta". Ruskog lidera prati brojna delegacija, u kojoj su ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, prvi potpredsednik Vlade Ruske Federacije Andrej Belousov, šef Ministarstva industrije i trgovine Denis Manturov, potpredsjednik Vlade Aleksandar Novak, direktor Centralne banke Elvira Nabiulina, šef Roskosmosa Jurij Borisov, šef Rosatoma Aleksej Lihačov i direktor Ruskog fonda za direktne investicije (RFPI) Kiril Dmitrijev. U delegaciji su i predstavnici poslovne zajednice.

Nakon razgovora u Abu Dabiju, Putin će se uputiti u Rijad, gdje bi trebalo da se sastane sa prestolonasljednikom i predsjedavajućim Saveta ministara Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana