Putin razgovarao sa predsednikom Irana o situaciji oko Nagorno-Karabaha

Tanjug
Putin razgovarao sa predsednikom Irana o situaciji oko Nagorno-Karabaha

MOSKVA - Iranski lider Ebrahim Raisi i ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarali su danas telefonom o situaciji oko Nagorno-Karabaha i normalizaciji odnosa između Azerbejdžana i Jermenije, prenosi pres-služba Kremlja.

"Održana je detaljna razmena mišljenja o situaciji oko Nagorno-Karabaha i pitanju normalizacije odnosa između Azerbejdžana i Jermenije", navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Kako je precizirano, Putin je informisao iranskog kolegu o aktivnostima ruskog mirovnog kontingenta, uključujući pružanje humanitarne pomoći civilima, zaštitu prava i bezbjednosti jermenskog stanovništva Nagorno-Karabaha.

Tema razgovora bili su i koraci za obezbjeđivanje nesmetanog povezivanja Irana sa punopravnim aktivnostima BRIKS-a, saopštila je pres služba Kremlja. "Ebrahim Raisi je zahvalio na podršci iranskom zahtevu za pridruživanje BRIKS-u.

Razgovarano je o koracima da se obezbedi nesmetano povezivanje Irana sa punopravnim aktivnostima BRIKS-a, uzimajući u obzir rusko predsjedavanje tom organizacijom 2024. godine", navodi se u saopštenju.

Takođe, Putin i Raisi izrazili su interesovanje za intenziviranje rada konsultativne regionalne platforme „3+3“ (Azerbejdžan, Jermenija, Gruzija plus Rusija, Iran i Turska).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana