Princ Vilijam se vraća javnim dužnostima

Tanjug
Foto: Metro.co.uk

LONDON - Princ Vilijam se danas vraća javnim dužnostima po prvi put od kada je njegovoj supruzi dijagnostikovan kancer.

On će posjetiti centar za preraspodelu viška hrane i omladinski klub koji je služi, naglašavajući napore da se smanji rasipanje hrane kao način da se smanji emisija gasova sa efektom staklene bašte i nahrane ljudi kojima je potrebna, prenio je AP.            

Princ se povukao iz javnih dužnosti nakon što je Kejt, princeza od Velsa, 22. marta objavila da je na liječenju od neodređene vrste raka.     
U video poruci objavljenoj tog dana, Kejt je tražila “vrijeme, prostor i privatnost” dok su se ona i njena porodica prilagođavali njenoj dijagnozi.

“Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na odgovarajući način i da ih uvjerimo da ću biti dobro”, istakla je ona.

I kralj Čarls i Kejt su uglavnom odsutni sa javne scene od januara zbog zdravstvenih problema, ostavljajući kraljicu Kamilu, princezu Anu i druge članove kraljevske porodice da nadomjeste njihovo nepojavljivanje.

Kralj Čarls je 5. februara objavio da mu je dijagnostikovan neodređeni tip kancera, nakon liječenja uvećane prostate dve nedelje ranije.

Kejtina dijagnoza je objelodanjena nakon što je hospitalizovana krajem januara zbog abdominalne operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana