Preminuo milijarder Čarli Manger,saradnik Vorena Bafeta

Tanjug
Preminuo milijarder Čarli Manger,saradnik Vorena Bafeta

VAŠINGTON - Milijarder Čarli Manger, saradnik čuvenog investitora Vorena Bafeta u multinacionalnoj holding kompaniji Berskšir Hatavej, preminuo je u 100. godini života u bolnici u Kaliforniji.

Manger bi 1. januara 2024. godine proslavio stoti rođendan, prenosi CNBC. Preminuli milijarder je bio potpredsednik kompanije Berskšir Hatavej. predsjednik korporacije Dejli džornal, član uprave kompanije Kostko, filantrop i arhitekta.

Mangerovo bogatstvo je početkom 2023. godine procenjeno na 2,3 milijarde dolara, što je zapanjujuća svota za mnoge ljude, ali znatno manja od Bafetovog ogromnog bogatstva od 100 milijardi dolara. Voren Bafet i Čarli Manger su se poznavali više od šest decenija, a od toga su 45 godina proveli zajedno u firmi Berskšir Hatavej, prenosi Rojters.

Nakon smrti Mangera će glavni savetnici Vorena Bafeta biti Greg Ejbel i Adžit Džain. Na pitanje CNBC iz februara 2019. godine o tajni dugog i srećnog života, Manger je rekao da je odgovor "lak, jer je tako jednostavan".

"Neka vaš život bude bez mnogo zavisti i ljutnje, ne trošite previše svojih prihoda, budite veseli uprkos nevoljama. Poslujte sa pouzdanim ljudima i radite ono što treba da radite. Sva ova jednostavna pravila čine vaš život boljim i ona su tako banalna", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana