Virus korona u Italiji: Prekinut karneval u Veneciji, Armanijeva revija iza zatvorenih vrata

Tanjug, Srna
Virus korona u Italiji: Prekinut karneval u Veneciji, Armanijeva revija iza zatvorenih vrata

VENECIJA - Posljednja dva dana karnevala u Veneciji, koji privlači turiste iz cijelog svijeta, otkazana su zbog epidemije virusa korona, rekao je guverner regiona Veneto Luka Zaja.

Zaja je rekao novinarima da će događaji planirani za danas biti održani.
- Ali od večeras, karneval u Veneciji se obustavlja do 1. marta, kao i svi drugi događaji, uključujući sportske - dodao je Zaja.
On je ranije saopštio da su u Veneciji registrovana dva slučaja virusa korona.

Italijanski modni dizajner Đorđo Armani odlučio je da, u okviru Milanske nedelje mode, održi reviju iza zatvorenih vrata zbog širenja virusa korona u Italiji.

- Kako je odlučeno, revija će se održati bez prisustva publike, ali biće snimljena i prikazana uživo na Armanijevoj veb stranici - saopštila je kompanija.

Nacionalna Komora italijanske modne industrije, koja organizuje reviju, saopštila je da je Armani prvi koji je donio takvu odluku.

U Italiji je najveći broj slučajeva zaraženih koronavirusom zabilježen u Lombardiji, čiji je administrativni centar grad Milano u kome se revija održava.

Broj zaraženih koronavirusom u Italiji raste. Italijanska vlada odlučila je da blokira pristup nekim gradovima i opšinama u kojima ima najviše zaraženih.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 110 ljudi, a dvoje je umrlo.

Pedesetak učenika srednje škole iz Omiša zbog mjera predostrožnosti vraća sa trodnevnog izleta u Italiji u kojoj su posjetili Padovu, Veronu i Veneciju.

Direktor škole "Jure Kaštelan" Tereza Srdelić rekla je da nema razloga za paniku i da djeca neće biti smještena u karantin, jer nisu bili na zaraženom području.

Ona je dodala da će djeci podijeliti letke s informacijama kako da postupaju ako se pojave bilo kakvi simptomi, prenose hrvatski mediji.
- Djeca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom - rekla je Srdelićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana