Portugal blokirao prodaju vile Romana Abramoviča

Tanjug
Portugal blokirao prodaju vile Romana Abramoviča

LISABON - Portugal je blokirao prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča koja je procijenjena na 10 miliona evra, objavio je list Publiko.

Imovinska karta vile u luksuznom odmaralištu Kvinta do Lago u Algarveu zamrznuta je na zahtjev Ministarstva spoljnih poslova Portugala 25. marta ove godine, mjesec dana nakon početka sukoba u Ukrajini, navodi Publiko, prenosi Rojters.

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik Fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana prije početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus sa sjedištem u Delaveru, koja upravlja njegovom imovinom.

Najveća portugalska banka primijetila je taj potez i upozorila nadležne.

Imovina se nalazi na parceli 17 u oblasti San Lorenco sjever u Kvinti do Lago, a neimenovani izvor Rojtersa je izjavio da je ispred vile stajala tabla na kojoj piše da je prodata.

Britanska vlada i Evropska unija uvele su sankcije Abramoviču zbog njegovih veza s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koje on negira.

Ruski milijarder je dobio portugalsko državljanstvo u aprilu 2021. na osnovu zakona koji nudi naturalizaciju potomcima sefardskih Jevreja koji su proterani sa Iberijskog poluostrva tokom srednjovekovne inkvizicije, prenosi britanska agencija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana