Poljska optužila Bjelorusiju da šalje sve više migranata

Tanjug
Poljska optužila Bjelorusiju da šalje sve više migranata

VARŠAVA - Poljska je optužila danas Bjelorusiju da šalje sve veći broj migranata preko granice, u znak odmazde zbog odluke Varšave da ove nedelje da utočište Kristini Timanovskoj, bjeloruskoj atletičarki koja je odbila da se vrati kući sa Olimpijskih igara u Tokiju.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova Maciej Vasik izjavio je da Minsk vodi hibridni rat sa Evropskom unijom uz pomoć ilegalnih imigranata, preneo je Rojters.

Posljednjih nedelja, susjed i članica EU Litvanija prijavila je porast ilegalnih graničnih prelaza iz Belorusije i navela da Minsk šalje migrante u EU.

“Ima i mladih muškaraca i žena sa djecom. Bjelorusi koriste ove imigrante kao živo oružje”, rekao je Vasik za onlajn televiziju vPolsce.

“Posljednjih dana smo primjetili porast (migranata). To tretiramo kao reakciju na davanje azila bjeloruskoj sprinterki”, istakao je on.

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukašenko optužio je danas Litvaniju i Poljsku da podstiču problem migranata na granici, rekavši da Litvanija želi nasilno da prebaci migrante na belorusku teritoriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana