Policija Čikaga pokazala snimak ubistva dječaka

Tanjug
Foto: YOUTUBE/EYEWITNESS NEWS WTVO WQRF

ČIKAGO- Zvaničnici američkog grada Čikaga su prikazali video snimak kamere sa tijela policajca na kojem se vidi kako pripadnik zakona puca i ubija dječaka (13) Adama Toleda prije dvije godine, koji je, kako djeluje na snimku, u tom trenutku podizao ruke.

Devetominutni video kamere Erika Stilmana (34) pokazuje kako je policajac izašao iz patrolnog automobila i trčao u 2.30 posle ponoći za Toledom u maloj ulici u meksičkom kraju na zapadu Čikaga, prenio je Rojters.

Na snimku se potom čuje kako Stilman viče Toledu „stani“, prije nego što ga je uhvatio i naredio mu da podigne ruke.

Toledo je podigao ruke prije nego što je Stilman ispalio metak i onda je potrčao ka dječaku, koji je pao na zemlju.

„Ispaljeni meci, ispaljeni meci. Dovedite brzo ambulantna kola ovde. Ostani sa mnom, ostani sa mnom. Neka neko donese medicinsku opremu smjesta“, vikao je Stilman.

Policijski odsjek iz Čikaga je poslije incidenta rekao da je Toledo imao pištolj u ruci.

Prikazivanje video snimka će najverovatnije da uzdrma raspoloženje u zemlji, koja je već na „ratnoj nozi“ sa policijom, pravnim sistemom i i rasnim relacijama.

Tenzije su bile velike u četvrtak kada se bivši policajac iz Minesote optužen da je ubio Afroamerikanca tokom saobraćajne kontrole prošle nedelje.

Policija Čikaga je takođe objavila dio istog snimka u kojem je ubijen Toledo, nacrtavši strelicu na jedan dio ekrana, čime su ukazali da je Toledo imao pištolj u desnoj ruci prije nego što je Stilman otvorio vatru.

„Prošlo je 838 milisekundi između pojavljivanja pištolja i pucnja“, navela je policija.

Poslije pet minuta i 30 sekundi, vidi se policajac koji je usmjerio lampu ka kolegama, koje su svim silama pokušali da spasu dječaku život, reanimirajući ga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana