Peskov: Nastavljeno napredovanje glavnih ruskih snaga

Tanjug
Peskov: Nastavljeno napredovanje glavnih ruskih snaga

MOSKVA - Ukrajinska strana odbila je pregovore sa Rusijom, pa je predsednik Rusije Vladimir Putin izdao naređenje vojsci da nastavi operacije, iako je u petak naredio obustavljanje napredovanja, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

U petak popodne, „zbog očekivanih razgovora sa ukrajinskim rukovodstvom, vrhovni komandant i predsednik Rusije dao je naređenje da se obustavi napredovanje glavnih snaga ruskih trupa“, rekao je portparol Kremlja, preneo je TAS S.

Peskov je precizirao da je ukrajinska strana zatim odbila razgovore i da je danas popodne nastavljeno napredovanje glavnih ruskih snaga u skladu sa planom operacije.

On je pojasnio da obustavljanje napredovanja nije dovelo do zaustavljanja lokalnih okršaja i da su neprijateljstva nastavljena u brojnim oblastima.

-Bilo je sukoba sa mobilnim grupama nacionalista i banderaša, koji su koristili laka vozila i kamione sa oružjem po principu“žmobilnog džihada“, samo što se sada zovu „mobilni banderaši“ - rekao je portparol Kremlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana