Peskov: Moskva prisiljena da preduzme mjere bezbjednosti

Srna
Kremlj palata u Moskvi
Foto: Vikimedija | Kremlj palata u Moskvi

MOSKVA - Aktivnosti NATO nedaleko od ruskih granica prisiljavaju Rusiju da preduzme mjere bezbjednosti, rekao je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je komentarisao manevre Alijanse pod nazivom “Agilni duh 2021” koji su počeli u Gruziji uz učešće 12 članica NATO, kao i Azerbejdžana, Gruzije i Ukrajine.

Portparol Kremlja je istakao da je to još jedna potvrda da se NATO sa svojom vojnom infrastrukturom nalazi oko granica Rusije i “ne samo oko ruskih granica, već se sa njima i dodiruje”.

“Ovo je, naravno, tema koju vrlo pažljivo moramo da pratimo i, što je najvažnije, to nas obavezuje da preduzimamo mjere za osiguravanje naše bezbjednosti. O tome je više puta govorio i predsjednik i ministar odbrane i naši predstavnici na najrazličitijim nivoima”, rekao je Peskov.

On je naveo da je za Mosjvu bitno da vojne vježbe u Gruziji nemaju prikrivene scenarije dejstava protiv Rusije.

Vojne vježbe NATO u Gruziji počele su 26. jula. U vježbama učestvuje više od 2.500 vojnika iz Azerbejdžana, Britanije, Njemačke, Gruzije, Španije, Italije, Kanade, Letonije, Litvanije, Poljske, Rumunije, SAD, Turske, Ukrajine i Estonije, podsjeća TASS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana