Pakistan: Grom pogodio poljoprivrednike koji su želi pšenicu, na desetine nastradalih

Tanjug
Foto: Ilustracija

ISLAMABAD - Najmanje 36 osoba, uglavnom poljoprivrednika, poginulo je u obilnim kišama i udarima groma, širom Pakistana u poslednja tri dana, saopštili su danas zvaničnici, nakon što su vlasti na jugozapadu zemlje proglasile vanredno stanje.

Većina smrtnih slučajeva dogodila se kada je grom pogodio poljoprivrednike koji su želi pšenicu, a kiša je izazvala rušenje kuća u istočnoj provinciji Pendžab, rekao je Arfan Katija, portparol pokrajinske uprave za upravljanje katastrofama, preneo je AP. 

On je kazao da se ove nedelje očekuje još padavina.            

Kiša je, takođe, pogodila i prijestonicu Islamabad.

Tokom vikenda u jugozapadnoj provinciji Beludžistan nastradalo je sedam osoba, dok je osmoro ljudi poginulo u sjeverozapadnoj provinciji Hajber Pahtunva koja se graniči sa Avganistanom.

Kiša je poplavila ulice u sjeverozapadnom gradu Pešavaru i Kveti, glavnom gradu Beludžistana, gdje su vlasti proglasile vanredno stanje. 
Premijer Šehbaz Šarif rekao je u televizijskom obraćanju da je naredio vlastima da pruže pomoć regionima pogođenim kišama. 

Pakistanski rezervoari vode će se poboljšati zbog kiše, rekao je on, izražavajući zabrinutost zbog smrtnih slučajeva i pričinjene štete.    

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana