Orban bi migrante slao na afričko ostrvo

Agencije
Orban bi migrante slao na afričko ostrvo

Budimpešta - Premijer Mađarske Viktor Orban rekao je da bi Evropska unija trebalo da popiše i deportuje sve nelegalne migrante i skupi ih u izbjegličke kampove kojim bi Unija upravljala izvan svojih granica.

- To bi moglo da bude ostrvo ili obalska zona u sjevernoj Africi. Bezbjednost i snabdijevanje bi morala da pruži EU jer je to u njenom interesu - rekao je Orban. On je naglasio da "oni koji su došli nelegalno moraju biti popisani i poslati nazad".

- Moramo da formiramo velike izbjegličke kampove izvan EU. Svi koji su došli nelegalno moraju biti poslati tamo gdje mogu aplicirati za azil - dodao je mađarski premijer.

Istovremeno, predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker kritikovao je zemlje članice EU što ne prihvataju izbjeglice, iz preplavljenih Grčke i Italije, često zbog činjenice što su migranti muslimani.

- Pojedine zemlje EU vjeruju da smo "katoličke zemlje" i da "nemamo mjesta za muslimane. Takav način rasuđivanja smatram neprihvatljivim. Prvo dolaze ljudi, a tek onda vjera. Nije prvo vjera, a onda ljudi - kazao je Junker.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana