"Cijeli život bio je posvećen služenju otadžbini" Oglasio se Putin povodom smrti Raisija

Tanjug
"Cijeli život bio je posvećen služenju otadžbini" Oglasio se Putin povodom smrti Raisija

MOSKVA - Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je saučešće vrhovnom iranskom lideru ajatolahu Ali Hamneju povodom tragične pogibije predsjednika Irana Ebrahima Raisija i drugih istaknutih iranskih zvaničnika.

"Ebrahim Raisi je bio izuzetan političar, čiji je cijeli život bio posvećen služenju otadžbini. S pravom je uživao poštovanje sunarodnika i imao značajan autoritet u inostranstvu. Kao pravi prijatelj Rusije, njegov lični doprinos razvoju dobrosusedskih odnosa između naših zemalja je neprocenjiv, ulagao je najveće napore kako bi se oni popeli na nivo strateškog partnerstva. Više puta sam imao priliku da se sastanem sa Ibrahimom Raisijem, i ovaj izuzetan čovjek će mi zauvijek ostati u najsvetlijem sjećanju. Molim vas da porodici i prijateljima pokojnog predsjednika i svima poginulima u ovoj strašnoj katastrofi prenesete riječi iskrenog saučešća i podrške. Njima i cijelom iranskom narodu želim mentalnu snagu u ovako teškim, nenadoknadivom gubitku", navodi se u saopštenju, koje je objavio Kremlj.

Podsjetimo, predsjednik Irana Ebrahim Raisi poginuo je u padu helikoptera, 19. maja. Poginuli su svi koji su bili u pratnji iranskog predsjednika, uključujući ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana