Objavljena pravila debate Bajdena i Trampa

Tanjug
Objavljena pravila debate Bajdena i Trampa

VAŠINGTON- Američka televizija Si-En-En objavila je pravila debate na koja su pristali kandidati na predstojećim predsjedničkim izborima, aktuelni američki predsjednik Džozef Bajden i bivši predsjednik Donald Tramp, a koja će biti održana 27. juna.

Oba predsjednička kandidata pojaviće se na podijumima koji će isto izgledati, a koji će im biti dodijeljeni bacanjem novčića, navodi Si-En-En.

Moderatori debate, koja će biti održana u gradu Atlanta u saveznoj državi Džordžiji, biće voditelji Si-En-En Džejk Taper i Dejna Beš, a Tramp i Bajden će tokom debate imati samo papir, olovku i flašicu vode.

-Mikrofoni kandidata biće isključeni tokom debate, osim kada je njihov red da govore - navodi Si-En-En i dodaje da će moderatori "koristiti sva sredstva na raspolaganju" da obezbijede poštovanje vremena i civilizovanu diskusiju.

Rojters navodi da je imao uvid u dopis kampanje Bajdena, prema kojem su teme koje on preferira pravo na abortus, stanje demokratije i ekonomija, dok je Trampov tim pre debate kao ključne teme naveo imigracije, javnu bezbjednost i inflaciju.

Kriterijum za učesnike u debati bio je da kandidat, prema anketama, ima šanse da osvoji najmanje 15 odsto glasova u saveznim državama koje zajedno nose najmanje 270 elektorskih glasova.

Zbog ovog kriterijuma u debati neće učestvovati Robert Kenedi Mlađi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana