Novi nemiri u Amsterdamu i Ajndhovenu

Srna
Novi nemiri u Amsterdamu i Ajndhovenu

AMSTERDAM - Holandska policija sukobila se danas u Amsterdamu i u Ajndhovenu sa demonstrantima koji su protestovali zbog blokade uvedene radi suzbijanja širenja virusa korona.

U Amsterdamu policija je upotrijebila vodeni top da bi rastjerala demonstrante okupljene na trgu Muzeja.

Policija u Ajndhovenu, takođe je upotrijebila vodeni top i suzavac protiv više stotina demonstranata među kojima su bile pristalice antiimigrantske organizacije "PEGIDA".

Policija Ajndhovena saopštila je da je uhapšeno najmanje 30 osoba i da je objavljeno upozorenje da se izbjegava odlazak u centar grada.

Nema podataka o eventualnim povredama.

Holandska policija se drugi dan zaredom sukobljava sa demonstrantima u Amsterdamu.

Nemiri su juče bili u ribarskom selu Urk zbog policijskog časa koji je holandska vlast uvela radi suzbijanja širenja opasnije varijante virusa korona.

Holandska policija saopštila je nešto ranije da je juče uhapšeno 25 osoba i da je uručeno 3.600 novčanih kazni zbog kršenja policijskog časa koji je sinoć stupio na snagu radi suzbijanja širenja virusa korona.

Iz policijskog časa koji će biti na snazi do 9. februara izuzeti su hitni medicinski slučajevi, odlasci na posao i šetnja psa. Izgrednici se suočavaju sa novčanom kaznom od 95 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana