Nehamer: Ilegalne migrante vraćati već iz BiH

Srna
Nehamer: Ilegalne migrante vraćati već iz BiH

BEČ - Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer želi da se ilgalni migranti koji nemaju izgled na dobijanje azila u zemljama EU, vraćaju već iz BiH u njihove zemlje porekla.

Nehamer, koji će od 27. do 29.aprila boraviti u posjeti BiH, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji, objasnio je da planira pilot projekat za vraćanje u zemlje porijekla migranata bez mogućnosti dobijanja pravo na boravak u zemljama EU.

“Želimo sa BiH organizovati čarter let koji bi već odatle vraćali migrante bez porijekla”, kazao je Nehamer za austrijski javni servis ORF.

Istakao je da bi se na taj način ljudima u zemljama porekla ilegalniha migranata pokazalo da nije korisno dati hiljade evra u ruke krijumčara, jer nemaju izgleda na pravo boravka u EU.

Nehamer je najavio da se preko “Platforme protiv ilegalne migracije” namjerava podržavati pojačano projekti na licu mesta na terenu.

Tako, na primjer, austrijski službenici treba da obučavaju u Tunisu graničare, jer iz te zemlje prijeti sve veća infiltracija islamskih terorista.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana