Navodi o umiješanosti Moskve su propaganda

Srna
Navodi o umiješanosti Moskve su propaganda

Moskva - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas da Moskva smatra da su navodi o njenoj umiješanosti u trovanje bivšeg ruskog obavještajca Sergeja Skripala propaganda.

Lavrov je dodao da Rusiji nisu dostavljene nikakve konkretne činjenice o umiješanosti Moskve u ovaj događaj.


Istovremeno, dodao je šef ruske diplomatije, Moskva je spremna da pruži svaku pomoć u istrazi o tom incidentu, prenio je "Sputnjik".

Britanska policija saopštila je ranije ove sedmice da su muškarac i žena pronađeni bez svijesti na klupi u trgovačkom centru u Selizburiju.

Oboje su u kritičnom stanju i liječe se od izlaganja nepoznatoj supstanci. Kasnije je potvrđeno da je riječ o Skripalu, koji je dobio azil u Britaniji poslije razmjene špijuna sa Rusijom, i njegovoj kćerci Juliji.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da Moskva nema nikave informacije o tome šta bi mogao da bude razlog ovog incidenta i napomeno da je Rusija otvorena za saradnju.

On je odbio da komentariše spekulacije o navodnoj umiješanosti Rusije.

Skripal je 2006. godine osuđen na 13 godina zatvora u Rusiji jer je sarađivao sa britanskom službom MI6 i dostavljao joj imena ruskih agenata na tajnim zadacima u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana