Nakon pada preminuo bivši američki senator Džo Liberman

Tanjug
Nakon pada preminuo bivši američki senator Džo Liberman

VAŠINGTON - Dugogodišnji demokratski senator u američkom Kongresu iz savezne države Konektikat i bivši kandidat za potpredsjednika SAD Džo Liberman umro je u 82. godini.

Porodica političara sa iskustvom senatora od 24. godine saopštila je da je umro zbog komplikacija koje je izazvao pad, prenosi američki portal Politiko.

Bio je prvi jevrejski kandidat na glasačkom listiću velikih američkih stranaka, i to 2000. godine sa predsjedničkim kandidatom Al Gorom.

Jedna od njegovih najvećih zaostavština je učešće u osnivanju Ministarstva za unutrašnju bezbjednost poslije terorističkih napada 11. septembra 2001. godine.

Kasnije je 2004. godine bezuspješno pokušao da postane predsjednički kandidat Demokratske stranke jer su ga demokrate smatrale za "suviše bliskog Republikancima", navodi Politiko.

Iz politike se povukao 2012. godine, a 2023. se vratio posljednji put kao predstavnik organizacije "Bez etiketa", koja je trebalo da pruži Amerikancima treću opciju, pored Republikanske i Demokratske stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana