Ministar odbrane: Život Roberta Fica više nije ugrožen!

SRNA
Ministar odbrane: Život Roberta Fica više nije ugrožen!

Život slovačkog premijera Roberta Fica, na koga je pokušan atentat, nije ugrožen, njegovo zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno, ali se prognoza može smatrati pozitivnom, izjavio je potpredsjednik vlade i ministar odbrane Slovačke Robert Kalinjak.

„Govorili smo kako želimo da se približimo pozitivnoj prognozi i sada smo korak bliže tome. Premijer je izašao iz situacije kada mu je bio direktno ugrožen život, ali je situacija i dalje ozbiljna. Potrebna mu je intenzivna medicinska njega. U narednom periodu neće se planirati nikakav prevoz (u druge bolnice)... Stanje možemo smatrati stabilnim, uz pozitivnu prognozu“, rekao je Kalinjak novinarima ispred bolnice u Banskoj Bistrici.

Podsjetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sjednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara sjeveroistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i poslije višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje vještačke kome.

Na Fica je pucano kada je poslije sjednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično djelo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana