MekDonalds se obavezao da bolje štiti zaposlene od seksualnog uznemiravanja

Tanjug
Foto: Tanjug

LONDON- MekDonalds je bio primoran da potpiše ugovor kojim se obavezuje da će bolje zaštititi svoje zaposlene, nakon što je taj lanac brze hrane pogodila "epidemija" tvrdnji o seksualnom uznemiravanju u Velikoj Britaniji.

Prema pravno obavezujućem sporazumu sa Komisijom za jednakost i zaštitu ljudskih prava, šefovi kompanije brze hrane u Britaniji obavezali se se da će razmotriti više od 1.000 pritužbi osoblja na ponašanje na radnom mjestu, prenosi "Tajms".

Komisija je postigla sporazum sa MekDonalds restoranima u skladu sa Zakonom o ravnopravnosti iz 2010, koji uključuje obavezu obuke za sprečavanje uznemiravanja zaposlenih i uvođenje obuke za menadžere da identifikuju oblasti rizika i preduzmu korake da spriječe seksualno uznemiravanje.

Sporazum, koji je danas objavljen, postignut je skoro četiri godine nakon što su sindikalni zvaničnici tvrdili da su primili izvještaje o "toksičnoj kulturi" u britanskim filijalama MekDonaldsa, pri čemu je najmanje 1.000 žena izjavilo da su ih kolege uznemiravale.

MekDonalds je jedan od najvećih poslodavaca u Velikoj Britaniji sa više od 120.000 zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana