Medvedev: Presretnuti razgovori pokazuju da se Njemačka sprema za rat sa Rusijom

Tanjug
Medvedev: Presretnuti razgovori pokazuju da se Njemačka sprema za rat sa Rusijom

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev ocijenio je danas da presretnuti razgovor oficira Bundesvera o mogućem napadu na Krimski most ukazuje na to da se Njemačka sprema za rat sa Rusijom.

„Pokušaji da se razgovor oficira Bundesvera prikaže kao igrica sa raketama i tenkovima su zlonamjerna laž. Njemačka se sprema za rat sa Rusijom“, naveo je on na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim riječima, niko ne zna da li su politički vrh Njemačke i sam kancelar Olaf Šolc znali za razgovor njemačkih oficira povodom napada na Krimski most, prenose RIA Novosti.

„Ipak, čak i ako to nisu znali, bilo je mnogo slučajeva u istoriji da je vojska sama odlučivala da započne ratove ili je stimulisala takve inicijative“, smatra on.

Margarita Simonjan, šefica ruskog državnog kanala RT, objavila je u petak audio snimak približno 30-minutnog razgovora, a na kojem se, kako su mediji prenijeli, čuje kako četiri oficira Bundesvera razgovaraju o tehničkim mogućnostima krstareće rakete Taurus i o tome da li su njemačke krstarće rakete tehnički sposobne da unište Krimski most.
 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana