Medvedev: Najrealniji rizik od sukoba Rusije i NATO-a još od perioda kubanske krize

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

MOSKVA - Zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je danas da od kubanske raketne krize 1962. godine prijetnja direktnog sukoba između Rusije i NATO, koji bi mogao da dovede do Trećeg svjetskog rata, nikada nije bila tako stvarna kao sada.

Medvedev je na Telegramu napisao da će američka administracija nesumnjivo obezbijediti dodatna finansijska sredstva za režim u Kijevu, ako ne ove godine, onda sljedeće, kako bi "po svaku cijenu održala svoje ratom vođene poslovne poduhvate", prenio je TASS.

Nikada ranije u istoriji SAD Bijela kuća nije "izvukla toliko novca iz saveznog budžeta za zemlju iz C lige koja je na ivici kolapsa", rekao je on, misleći na Ukrajinu, za koju je rekao da je igrala ne tako skriveno ulogu u otvorenim korupcijskim šemama u koje su, kako kaže, direktno umessani aktuelni šef SAD i članovi njegove porodice.

Medvedev je istakao da postoji velika vjerovatnoća da se aktuelni predsjednik SAD Džozef Bajden neće vratiti u Bijelu kuću, odnosno izboriti drugi mandat na američkim predsjedničkim izborima naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana