Medvedev: Britanski zvaničnici mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta

Tanjug
Medvedev: Britanski zvaničnici mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta

MOSKVA - London, zapravo, vodi neobjavljeni rat protiv Moskve, što znači da se svaki britanski zvaničnik može posmatrati kao legitimna vojna meta, izjavio je danas zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

-Velika Britanija danas djeluje kao saveznik Ukrajine, pružajući joj opremu i osoblje kao vojnu pomoć, što znači da de fakto vodi neobjavljeni rat protiv Rusije. Dakle, bilo ko od zvaničnika Velike Britanije, kako vojnih tako i civilnih, koji daju doprinos ratnim naporima, mogu se posmatrati kao legitimna vojna meta - napisao je Medvedev na Tviteru, komentarišući izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Džejmsa Kleverlija, preneo je TASS.

Britanski diplomata je juče opravdao napade na Moskvu dronovima, rekavši da Ukrajina ima pravo da napada mete na ruskoj teritoriji radi samoodbrane

-Glupavi zvaničnici u Velikoj Britaniji, našem vječnom neprijatelju, treba da upamte da prema univerzalno priznatom međunarodnom pravu, koje reguliše vođenje rata u savremenim uslovima, uključujući Hašku i Ženevsku konvenciju sa njihovim dodatnim protokolima, njihova situacija, takođe, može biti kvalifikovana kao ratna - upozorio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana