Makronov prethodnik: Bivši francuski predsjednik vraća se u politiku

Tanjug
Makronov prethodnik: Bivši francuski predsjednik vraća se u politiku

PARIZ - Bivši predsjednik Francuske Fransoa Oland rekao je da će se ponovo kandidovati za poslanika na parlamentarnim izborima, što je posljednji politički obrt nakon što je njegov nasljednik Emanuel Makron raspisao vanredne izbore, piše Euraktiv.

Oland koji je bio francuski predsjednik od 2012. do 2017. godine, napustio je tu poziciju sa rekordnim nivoom nepopularnosti - i kod dijelova radikalne ljevice i socijalista i građana.

On je najavio da će se kandidovati za poslanika u jugozapadnom odjeljenju Korez na listi Novog narodnog fronta, ljevičarsku grupaciju formiranu za izbore koja uključuje socijaliste, tvrdo ljevičare, zelene i komuniste.

"Izuzetna odluka za izuzetnu situaciju. Ne tražim ništa za sebe, samo želim da budem na usluzi", rekao je Oland novinarima.

Oland je dodao da podržava novi široki ljevičarski savez, rekavši da "svi moramo da učinimo sve kako bismo bili sigurni da krajnja desnica ne dođe na vlast u Francuskoj".

Parlamentarni izbori će se u Francuskoj održati 30. juna i 7. jula, a posljednja istraživanja javnog mnjenja sugerišu da bi u Francuskoj ujedinjena levica i Nacionalno okupljanje krajnje desnice mogli da pobijede koaliciju predsjednika Emanuela Makrona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana