Lavrov: NATO je već duže umješan u hibridni rat protiv Rusije

GS
Lavrov: NATO je već duže umješan u hibridni rat protiv Rusije

MOSKVA - NATO je već duže vrijeme umiješan u hibridni rat protiv Rusije, rekao je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare poslije razgovora sa egipatskim ministrom spoljnih poslova Samehom Šukrijem.

"Šta god da pričaju naši zapadni partneri, koliko god da pokušavaju da opravdaju naoružavanje Ukrajine – uključujući i poznate parole da put do mira leži kroz isporuke oružja – svi sve shvataju. Govorimo o tome da je NATO umiješan u hibridni rat protiv Rusije prilično dugo", rekao je on.

Prema njegovim riječima, Moskva preduzima neophodne mjere kako bi spriječila pokušaje pretvaranja Ukrajine u još jaču prijetnju bezbjednosti Rusije.

"Naravno, gledamo kako se na Zapadu razvijaju diskusije o daljem ozbiljnom naoružavanju Ukrajine, uključujući i slanje ofanzivnog oružja. Naravno, sve to vidimo i već preduzimamo neophodne mjere kako bismo spriječili dalje pokušaje da se Ukrajina pretvori u još oštriju prijetnju našoj bezbjednosti", rekao je Lavrov.

On je dodao da je cilj mjera da se spriječi kijevski režim u svojoj politici diskriminacije i uništavanja prava svih onih ukrajinskih građana i bivših građana Ukrajine, koji su osjećali da su dio ruske istorije, kulture i tradicije.

Lavrov je istakao da Rusija prati ovaj proces, a da oružane snage preduzimaju sve neophodne mjere da spriječe ostvarenje planova Zapada.

"I oni se neće ostvariti", zaključio je Lavrov, prenosi TASS.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana