Lavrov: Moskva spremna za dijalog, Evropa nije

Srna
Foto: Agencije

MOSKVA - Rusija je spremna za obnovu ravnopravnog dijaloga sa Evropskom unijom i uzajamnog poštovanja interesa, ali evropski partneri ne djeluju spremno za takav rad, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon sastanka sa kiparskim ministrom spoljnih poslova Nikosom Hristodulidesom u Moskvi rekao da su njih dvojica u kratkim crtama razgovarali o odnosima Rusije i EU, koji su već dugo u velikoj krizi.

"Kao što znate, to nije izbor Rusije. Bićemo spremni za obnovu dijaloga na principima jednakosti i međusobnog poštovanja interesa. Nažalost, naši partneri u EU nisu spremni za takav rad", istakao je Lavrov.

Hristodulides je naveo da se ne može osporiti činjenica da postoje izazovi, problemi i raskorak u pristupima Rusije i EU, javio je TASS. "Međutim, u isto vrijeme, zajedničko je mišljenje da se jedino kroz dijalog možemo uspješno suočiti sa međunarodnim izazovima. Razgovori i dijalozi su ključni, jer su jedini način da se izglade neslaganja", dodao je Hristodulides

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana