Lavrov: Britanski general pokazao svoje “intelektualne kapacitete”

Srna
Lavrov: Britanski general pokazao svoje “intelektualne kapacitete”

Lisabon - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov narugao se “intelektualnom kapacitetu” šefa Generalštaba britanskih oružanih snaga generala Marka Karltona-Smita jer je Rusiju nazvao većom prijetnjom od “Islamske države”.

“Po pitanju riječi generala Karlton-Smita ne možemo nikoga da spriječimo u iskazivanju svojih intelektualnih kapaciteta. I ranije sam čuo slične izjave od britanskog ministra odbrane. Ne možemo uticati na britanske vlasti po pitanju odluka o ljudima koji vode njihove oružane snage”, rekao je Lavrov.


General Karlton-Smit je nedavno za britanski dnevnik “Dejli telegraf” izjavio da je “neosporno da Rusija predstavlja daleko veću prijetnju po nacionalnu bezbjednost od žIslamske državež i Al Kaide”.

Prema njegovim riječima, Rusija je pokrenula sistematske napore da istraži i iskoristi osjetljiva područja Zapada, posebno u nekim netradicionalnim sektorima poput sajber prostora, svemira i ispod morske površine.

Lavrov je naglasio da slične kritike prema Rusiji nisu originalne i podsjetio da je bivši američki predsjednik Barak Obama u govoru pred Generalnom skupštinom UN u septembru 2014. godine Rusiju stavio u isti rang sa virusom ebole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana