Kiril: NATO agresija pokazala licemjerje Zapada i čvrstinu srpskog naroda

Tanjug
Kiril: NATO agresija pokazala licemjerje Zapada i čvrstinu srpskog naroda

MOSKVA- Vojna agresija NATO-a na Jugoslaviju 1999. godine jasno je pokazala licemjerje zapadnog svijeta i istovremeno čvrstinu srpskog naroda, izjavio je ruski patrijarg Kiril na vanrednom Svjetskom ruskom narodnom saboru.

-Prije tri dana smo se podsjećali tragičnog datuma - 24. marta se navršilo 25 godina od početka vojne agresije NATO-a na suverenu Jugoslaviju i intenzivnog bombardovanja Beograda. Tada sam bio u Beogradu i svojim očima video ova bombardovanja. Odsjeo sam u hotelu koji je bio iznad centra grada i sa terase hotela sam sve mogao da vidim. Nikada neću zaboraviti osjećaj zapanjenosti, kada vidite kako rakete lete, kako padaju na miran grad, kako eksplodiraju i počinje požar - rekao je patrijarh.

On je napomenuo da se sve to dogodilo bez objave rata, zato što je „nekome palo na pamet da pacifikuje srpski narod i cijelu Jugoslaviju“.

-Mislim da će ova slika ostati pred mojim očima do kraja mog života -rekao je poglavar Ruske pravoslavne crkve.

Prema njegovim riječima, tada je postalo jasno da reči „demokratija”, „sloboda”, „ljudska prava”, „međunarodno pravo” ne predstavljaju ništa ako je to u interesu svjetskih moćnika, prenosi Sputnjik.

-Ali, uprkos neviđenim vojnim mjerama koje su zapadne zemlje kolektivno preduzele, ništa im nije pošlo za rukom. Jer jaka vjera srpskog naroda, njegova nepokolebljiva odanost Hristu i Crkvi, kao i njegova nacionalna tradicija, i dalje duhovno hrane našu braću -  zaključio je patrijarh.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana