Kim: Amerika vodi svijet ka novom hladnom ratu

Srna
Kim: Amerika vodi svijet ka novom hladnom ratu

PJONGJANG - Postupci SAD i njihovih saveznika vode ka novom hladnom ratu, izjavio je lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un.

On je u obraćanju Vrhovnoj narodnoj skupštini u Pjongjangu rekao da Sjeverna Koreja posjeduje nuklearno oružje radi samoodbrane, usljed dugogodišnjeg sukoba sa SAD, koje imaju najveće zalihe nuklearnog oružja u svijetu i koje su najopasnija vojna država, javila je Korejska centralna novinska agencija - KCNA.

- Reakcionarne imperijalističke snage, opsjednute strašću za dominacijom i ekspanzionističkim fantazijama, otvaraju put ka globalnom drugom hladnom ratu, pri čemu je egzistencija suverenih država pod ozbiljnom prijetnjom - naveo je Kim.

Kim je istakao potrebu za održavanjem i jačanjem solidarnosti sa zemljama koje su se usprotivile hegemonističkom pristupu SAD i Zapada, prenio je TASS.

- U situaciji u kojoj podsticajne vojne zavjere SAD usmjerene protiv Sjeverne Koreje dostižu svoj vrhunac, ključno je da se djeluje kao odgovorna nuklearna sila koja se bori za stabilnost na Korejskom poluostrvu zasnovanu na jasnoj superiornosti strateških snaga za zastrašivanje - dodao je Kim.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana