Kenija: Autopsije otkrile da u tijelima sljedbenika kulta nedostaju organi

Tanjug
Foto: Tanjug/AP

NAJROBI- Obdukcijama tijela pronađenih u masovnim grobnicama, povezanim sa vjerskim kultom u Keniji, otkriven je nestanak organa, saopštila je lokalna policija.

"U obdukcionim izvještajima utvrđeno je da nedostaju organi u nekim od tijela žrtava koje su ekshumirane", rekao je glavni inspektor Marin Munene, prenosi Rojters.

On je dodao da je trgovina ljudskim organima dobro koordinisana i da je u njoj učestvovalo više igrača.

Prve obdukcije objavljene krajem aprila i početkom maja pokazale su znake gladovanja, a u nekim slučajevima i znake gušenja.

"Većina njih je imala znake gladovanja. U njihovim stomacima nije bilo hrane", rekao je glavni vladin patolog Johansen Odur.

U šumi Šakahola na istoku Kenije do sada su iz masovnih grobnica izvučena 104 tijela, uglavnom djece, a spašene su 44 osobe.

Tijela pripadaju sljedbenicima sekte Međunarodna crkva dobrih vijesti, čiji je lider Pol Mekenzi uhapšen nakon dojave o postojanju plitkih grobova.

Mekenzi je u policijskom pritvoru od 14. aprila zajedno sa 14 drugih osumnjičenih članova kulta.

          Ovo je jedna od najgorih tragedija vezanih za sekte u Keniji u novijoj istoriji, a očekuje se da će broj preminulih rasti, s obzirom na to da je više od 400 ljudi bilo prijavljeno kao nestalo, piše britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana