Karlson: Iza smrti Navaljnog možda stoji Ukrajina (VIDEO)

GS
Foto: Skynews

Ukrajina možda stoji iza smrti Alekseja Navaljnog, složio se američki novinar Taker Karlson na Jutjub kanalu blogera Leksa Fridmana.

Voditelj podkasta je rekao da bi Ukrajinci mogli da stoje iza smrti Navaljnog, jer bi im to moglo koristiti u sukobu sa Rusijom, pišu RIA novosti.

“Ubili su (Aleksandra) Duginu ćerku… Da, moguće je”, primijetio je Karlson.
Podsjetimo, Darija Dugina je poginula uveče 20. avgusta 2022. u eksploziji automobila na Možajskom auto-putu u Odincovskom okrugu u Moskovskoj oblasti. FSB je naveo da iza ubistva stoje ukrajinske specijalne službe, a počinilac je ukrajinska državljanka Natalija Vovk.

Prema odjeljenju Jamala Federalne kazneno-popravne službe, Navaljni se 16. februara nakon šetnje osjećao loše, izgubio je svijest i preminuo. Prema preliminarnim podacima izvora RT, osuđeni je dobio krvni ugrušak, a tačni uzroci smrti se utvrđuju. Organizovana je istraga, a biće utvrđene sve okolnosti smrti Navaljnog.

Kako je za RIA Novosti rečeno u Gradskoj bolnici Labitnang, Hitna pomoć je više od pola sata uzalud pokušavala da reanimira Navaljnog, a put od stanice do pacijenta je timu trajao oko devet minuta. O incidentu je pokrenuta predistražna istraga, prenosi Serbina Times.

Aleksej Navaljni je, podsjetimo, bio opozicionar, poznat kao najveći protivnik ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana