Kamionom smrti u Berlinu upravljao vojnik ID?

Agencije
Kamionom smrti u Berlinu upravljao vojnik ID?

Berlin - Islamska država preuzela je odgovornost za napad kamionom na božićnom sajmu u Berlinu, saopštila je ekstremističkoj grupi bliska agencija Amak, javlja Riojters.

"Napadač u Berlinu je vojnik Islamske države",navodi se između ostalog u objavi agencije.

Dodaje se kako je taj 'vojnik' odgovorio na poziv Islamske države da napadne države članice koalicije koje se bore protiv ove terorističke organizacije na području Sirije, Iraka i Libije.

Ipak, nije moguće potvrditi autentičnost ove tvrdnje, s obzirom da napadač još nije uhvaćen te je nemoguće reći da je li i na koji način povezan sa Islamskom državom, koja je u nekoliko navrata preuzimala odgovornost za krvoprolića kojima, prema tvrdnjama istražitelja, nije direktno upravljala.

U napadu koji se dogodio na božićnom vašaru u Berlinu u ponedjeljak uveče poginulo je najmanje 12 osoba, a na desetine je povređeno.

Njemačka policija je ranije danas pustila iz pritvora osobu koja je uhapšena pod sumnjom da je upravljala kamionom kojim je izveden tragični napad u Berlinu.

Kako prenose svjetski mediji, 23-godišnji Pakistanac je pušten na slobodu pošto istraga nije dovela do dokaza da je on povezan s napadom.

Njemačka policija se nalazi u potpunom ćorsokaku, nema nikakvu ideju gdje bi mogla da se nalazi osoba koja je upravljala kamionom i za koju se pretpostavlja da je ubila vozača, poljskog državljanina Lukaša Urbana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana