Improvizovana bolnica u Madridu teško se nosi sa epidemijom

Tanjug
Improvizovana bolnica u Madridu teško se nosi sa epidemijom

MADRID - Improvizovana bolnica na madridskom sajmu otvorena je 21. marta, a, kako izvještava "El Pais", španski zdravstveni radnici i sindikati u više navrata su upozoravali na loše uslove u toj bolnici.

Oni ukazuju da je u privremenu bolnicu smješten preveliki broj pacijenata, da su nedovoljno sigurni uslovi za rad zdravstvenih radnika, da je loša logistika i da nedostaju materijalni resursi, ali nije detaljnije navedeno na šta se tačno misli.

Španija se inače teško bori sa ogromnim brojem zaraženih virusom korona.

Kralj Filip je posjetio prije nekoliko dana tu bolnicu, a snimak je objavila kraljica Leticija na svom „Instagram“ profilu.

On je zahvalio pripadnicima španske vojske koji su obezbedili smeštaj za obolele na sajmu.

- Kralj prenosi zahvalnost celog španskog društva oružanim snagama za njihov rad u zdravstvenoj krizi zbog Kovida-19 i ohrabruje ih da neumorno nastave da obavljaju taj zadatak gdje god je potrebno - poručio je španski kralj na svom „Instagram“ profilu.

U oblasti španske prestonice do sada su, inače, zabilježena 4.483 smrtna slučaja, 34.188 potvrđenih slučajeva i 1.506 pacijenata u kritičnom stanju.

U Španiji, jednoj od zemalja najteže pogođenim virusom korona, prema posljednjim podacima preminule su ukupno 10.003 osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana