IDF o napadu na Palestince u Gazi: Pucano na one koji su pljačkali tovare pomoći

Tanjug
IDF o napadu na Palestince u Gazi: Pucano na one koji su pljačkali tovare pomoći

GAZA- Izraelska vojska danas je saopštila da je tokom procesa isporuke humanitarne pomoći u sjeverni dio Pojasa Gaze, oko kamiona izbilo "nasilno okupljanje", i tom prilikom su Palestinci opljačkali utovarenu robu, a na njih je potom otvorena vatra.

-Tokom incidenta, desetine stanovnika Gaze su povrijeđene usljed guranja i gaženja -  navodi IDF, dodajući da se incident istražuje.

Vojni izvor kaže da je nakon incidenta dio mase počeo da se kreće prema izraelskim snagama u toj oblasti, koje su imale zadatak da koordinišu ulazak kamiona pomoći u sjevernu Gazu, na način koji je "ugrozio" izraelske trupe, prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas, Kancelarija za medije palestinskih vlasti u Gazi pod kontrolom Hamasa saopštila je da je u izraelskim vojnim udarima ubijeno najmanje 70 Palestinaca i ranjeno još 250, dok su okupljeni čekali na kamione pomoći u gradu Gazi.

Bolnica Kamal Advan u Gazi primila je tijela 10 mrtvih i desetine ranjenih Palestinaca iz zapadnog grada Gaze, rekao je za Rojters šef bolnice Husam Abu Safija.

-Ne znamo koliko ih ima u drugim bolnicama -  dodao je on.

Prethodno je Ministarstvo zdravlja Pojasa Gaze saopštilo da je od početka izraelske vojne ofanzive, nakon napada Hamasa 7. oktobra prošle godine, najmanje 30.035 Palestinaca ubijeno, a 70.457 ranjeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana