Holandska podrška “Otvorenom Balkanu”

Srna
Holandska podrška “Otvorenom Balkanu”

BEOGRAD - Holandija podržava evropski put Srbije i inicijativu “Otvoreni Balkan”, koju su pokrenule Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković nakon današnjeg sastanka sa šefom holandske diplomatije Benom Knapenom u Hagu.

Govoreći o napretku Srbije u pregovaračkom procesu sa EU, Selaković je naveo sve što je učinjeno na polju ekonomskih i reformi u oblasti vladavine prava i jačanju pravne države, dodajući da o tome svjedoči broj i obim investicija koje dolaze u zemlju, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je ocijenio da investicije neće doći nigdje gdje je zemlja nesigurna i ako nema stabilan i predvidiv pravni sistem.

Prema Selakovićevim riječima, Srbija očekuje da će se na odgovarajući način vrednovati što je do sada uradila na evropskom putu.

Govoreći o odnosima sa Holandijom, on je istakao da je ta zemlja od 2010. do 2020. godine nominalno najveći investitor kada je riječ o srpskoj privredi.

“Holandske kompanije u tom periodu uložile su 8,5 milijardi evra u Srbiji, gde trenutno zapošljavaju više od 17.000 radnika”, naveo je Selaković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana