Hodža:Pojačano prisustvo specijalne policije na sjeveru KiM

Tanjug
Hodža:Pojačano prisustvo specijalne policije na sjeveru KiM

PRIŠTINA - Generalni direktor takozvane kosovske policije Gazmend Hodža saopštio je danas da je povećano prisustvo specijalnih jedinica na sjeveru KiM nakon dešavanja u Banjskoj.

-Pojačali smo prisustvo i budnost oko granične zone. Takođe, pojačali smo prisustvo specijalne jedinice kosovske policije na sjeveru Kosova. Malo smo smanjili patrole običnih policajaca, jer oni nemaju toliki nivo zaštite da se suoče sa svakim mogućim napadom - rekao je Hodža za RSE na albanskom.

On nije iznio detalje o tome koliko su kapaciteti specijalne jedinice ojačani, ali je rekao da je takozvana kosovska policija u stalnoj koordinaciji sa Kforom i Euleksom.

Prištinske privremene vlasti su prije dva i po mjeseca pristale da smanje prisustvo ove jedinice na području koje je većinski naseljeno Srbima, kao dio sporazuma sa Evropskom unijom o smanjenju tenzija, podseća RSE. U selu Banjska, u opštini Zvečan na severu Kosova i Metohije, u noći između subote i nedelje došlo je do sukoba između grupe lokalnih Srba i pripadnika tzv. kosovske policije i tom prilikom život su izgubili jedan policajac i trojica Srba sa Kosova i Metohije. (Kraj) aj/lol

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana