Francuska ne razmatra premještanje ceremonije otvaranja Olimpijskih igara

Tanjug
Foto: Times.co.uk

PARIZ - Francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da se uprkos riziku od terorističkih napada ne razmatra premještanje ceremonije otvaranja Olimpijskih igara planirane na Seni u Parizu sledećeg ljeta.

"Nemamo plan B, imamo plan A u kojem postoji nekoliko rezervnih opcija", rekla je ministarka, preno je francuski portal Andependan.

Dva dana nakon što je napadač poznat po radikalnom islamizmu sa psihijatrijskim poremećajima u Parizu nožem ubio nemačkog turistu, a čekićem povredio još dve osobe, ministarka sporta je podsetila da u Francuskoj postoji teroristička pretnja, posebno od radikalnih islamista.

"Međutim, to nije novo i nije specifično za Francusku, niti je specifično za igre", ukazala je ministarka i dodala da se sve čini kako bi se rizik maksimalno smanjio uz apsolutnu budnost.

Ceremonija otvaranja Olimpijskih igara trebalo bi da se održi na rijeci Seni, između dva poznata pariska mosta - Osterlic i Jena.

Suočena sa zabrinutošću javnosti izazvanom subotnjim napadom u blizini Ajfelove kule, Udea-Kastera je podsjetila da će mjere bezbjednosti "biti značajno pojačane tokom Olimpijskih i Paraolimpijskih igara.

"Nema sumnje da će poseban bezbjednosni izazov biti ceremonija otvaranja, ali to znamo od prvog dana. Ali, imamo kapacitete da obezbjedimo taj događaj", rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana