FK Barselona pod istragom zbog podmićivanja sudija, pretresene i prostorije FS Španije

Tanjug
FK Barselona pod istragom zbog podmićivanja sudija, pretresene i prostorije FS Španije

MADRID - Fudbalski klub Barselona nalazi se pod istragom zbog sumnji u “aktivno podmićivanje” članova sudijske komisije u prethodne dvije decenije, objavila je danas agencija Rojters pozivajući se na dokument u koji je imala uvid.

Španska policija pretresla je danas prostorije Fudbalskog saveza Španije (RFEF) u sklopu sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona evra.

Policija je saopštila da se radi o kancelarijama u sjedištu Saveza u blizini Madrida, da nije bilo hapšenja i da postupa po nalogu sudije koji istražuje slučaj.

Kako tvrdi Rojters, sumnja se da je postojala sistemska korupcija od strane Barselone, zbog čega je pokrenuta istraga u sklopu koje će, uz katalonski klub, biti provjerena i dokumentacija Fudbalskog saveza Španije.

Sumnje u sistemsku korupciju su se pojavile kad je u martu ove godine otkriveno da je tokom prethodnih 17 godina Barselona uplatila 7,3 miliona evra firmama Hozea Marije Enrikeza Negreire, koji je bio potpredsjednik Sudijske komisije FS Španije od 1993. do 2018. godine.

Rojters ističe da nije mogao da dođe do reakcije Negreire i Barselone posle najnovijeg saznanja o istrazi, ali podsjeća da su čelnici katalonskog kluba još u februaru demantovali sve navode da je aktuelni šampion Španije umiješan u bilo kakva nečasna djela.

Barselona je tad saopštila da je plaćala konsultanta koji ih je snabdijevao “tehničkim izvještajima vezanim za profesionalno suđenje” i dodala da je to česta praksa u profesionalnim fudbalskim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana