FIFA pozvala zarobljene tajlandske dječake na Svjetsko prvenstvo

Agencije
FIFA pozvala zarobljene tajlandske dječake na Svjetsko prvenstvo

Ženeva - Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino pozao je dječake blokirane u pećini u Tajlandu da budu gosti na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Infantino je rekao da se nada da će članovi tima, koji su ostali u pećini sa svojim fudbalskim ternerom prije dvije sedmice, biti spaseni na vrijeme da bi mogli da gledaju finale u Moskvi 15. jula.

“Ako se oni, čemu se svi nadamo, spoje sa svojim porodicama u narednim danima i ako im zdravlje dopusti da putuju, FIFA bi ih sa zadovoljstvom pozvala da prisustvuju finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine kao naši gosti”, napisao je Infantino u pismu Fudbalskom savezu Tajlanda.

Mladi fudbaleri iz Tajlanda, uzrasta od 11 do 16 godina, zaglavljeni su u mračnoj pećini u čije su istraživanje krenuli sa svojim 25-godišnjim trenerom poslije treninga 23. juna.

Dječaci su i dalje blokirani, iako su do njih stigli profesionalni ronioci.

Podršku je uputila fudbalska reprezentacija Japana, koja je objavila video snimak na “Tviteru” sa porukom: “Držite se!”.

Brazilska fudbalska legenda Ronaldo izjavio je da je ovo što se dešava dječacima “užasno”, a odbrambeni igrač engleske reprezentacije Džon Souns rekao je da je razgovarao o ovome sa saigračima i da se svi nadaju da će dječaci i trener izaći iz pećine živi i zdravi.

Trener “Liverpula” Jirgen Klop poručio je dječacima da “budu snažni i da znaju da su svi uz njih”.

Fudbalski savez Hrvatske saopštio je da je zadivljen hrabrošću, snagom i mirnoćom koju članovi tima pokazuju sa svojim trenerom u tako teškim okolnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana