Facebook uveo „indkator povjerenja“ u borbi protiv lažnih vijesti

Agencije
Facebook uveo „indkator povjerenja“ u borbi protiv lažnih vijesti

Od kako je, prošle godine, izbila „kriza“ lažnih vijesti, Facebook je najavio više inicijativa kako bi promovisao autentično autorsko novinarstvo. Ta kompanija je upravo povukla posljednji potez u tom pravcu.

Facebook je uveo „indkator povjerenja“, odnosno „trust indicator“, ikonicu na koju možete da kliknete kako biste saznali više o autoru ili izdavaču koji je objavio članak podijeljan na toj društvenoj mreži.


„Indkatori povjerenja“, koje će korisnici moći da vide „prikačene“ za tekstove podijeljene na Facebooku, pružaće informacije o izdavačkoj politici, etičkom stavu, provjerenosti informacija, ispravkama u tekstovima, kao i vlasničkoj strukturi izdavača, prenosi The Verge.

Facebook je „indkator povjerenja“, za sada, počeo da primjenjuje u saradnji sa manjim brojem izdavača, ali svakako planira da, tokom vremena, njihov broj proširi.

„Vjerujemo da pristup informacijama koje nude širi kontekst o sadržaju koje je podijeljen, omogućava korisnicima da bolje vrhednuju članak izdavača ili autora kome vheruju, i da budu sigurni da je sama priča dovoljno vherodostojna“, navodi se u saopštenju Facebooka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana